Limba Germana

“Der, Die, Das” – Cursul de limba germana

Profesor Gianina Albu

 

               Cursul de limba germana pentru copii se adreseaza in principal acelor copii care prezinta inclinatii spre limbile straine si care urmeaza ca din clasa a lll-a sau a V-a sa studieze in cadrul programei scolare limba germana ca prima sau a doua limba straina.

 

               Astfel, corelat cu nivelul varstei copiilor, cursul este structurat tematic, in functie de aria de interes specifica varstei (Jocul, Anotimpurile, Evenimente importante din viata noastra, Familia mea, Eu si prietenii mei, etc). Pentru copii de clasa l am preferat invatarea limbii germane la nivel oral, prin vizualizare si verbalizare, permitandu-le astfel micutilor sa isi insuseasca mai intai scrisul si cititul in limba materna.

 

               Incepand din clasa a ll-a ne familiarizam cu vocabularul limbii germane in scris, invatand regulile de baza ale foneticii germane si pregatind cititul care urmeaza in clasa a lll-a.

 

               Drumul pare lung, dar fiecare etapa este foarte importanta si necesita mult timp pentru consolidarea corecta a cunostintelor. Achizitia cea mai importanta la aceasta varsta este vocabularul, care poate fi invatat prin jocuri, cantece, poezii si texte scurte, insotite de imagini. Acum este momentul in care putem profita de dorinta de joaca a copiilor nostri, pe care o putem folosi in scop didactic, obtinand rezultatele pe care ni le propunem prin metode acceptate usor de copii.

 

              “Der, die, das” este pentru multi adulti o mare problema; nu si pentru copii care invata germana in cadrul cursului nostru. Ei si le-au insusit in mod natural, prin joc, fara a le fi legat vreodata de notiuni si teorii gramaticale.

Acest website foloseste cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai mult Ok